klient: Moravské Naftové doly a.s.
projekt: realizován 2003
Místo stavby: Hodonín
Autoři: z.ch.ATELIER, L. Z. atelier
Administrativní centrum
Provozně je objekt rozdělen do tří pater. Sám investor vyjádřil přání mít výstavní budovu, která by důstojně reprezentovala Moravské naftové doly. Pozornost návštěvníka je u vchodu stržena recepčním pultem laděným do světlého dřeva a skla, který svou barevností ostře kontrastuje s jemnou strukturou terakoty, v níž je vypáleno logo firmy.
Po pravé straně jsou společenské prostory, jídelna a VIP salónek. Pro zdůraznění intimity je salónek zařízen nábytkem vyrobeným z třešňového dřeva v kombinaci se světlým korianem, ze kterého je vytvořena deska svítícího barového pultíku. Celá kompozice tak vytváří luxusní dojem.
Kancelářská patra jsou laděna do světlých odstínů jasanového dřeva s modro-šedými doplňky. Zcela odlišnou atmosférou však dýchá poslední patro. Je provedeno v teplých barvách třešně a písku. Moderní tvarosloví mu však dodává serióznost a účelnost. V převážně nízkých skříňkách jsou uloženy všechny potřebné dokumenty a nezbytné kancelářské potřeby. Není třeba, aby se listiny dávaly na odiv. Takový způsob spíš evokuje atelier. Důležitým prvkem interiéru je též propojení kanceláře s terasou. Návštěvník, ale i uživatel, tu může ve volných chvílích relaxovat, což je u duševně náročné práce velmi důležité.
Měkká barevnost dává odpočinout očím i nervovému systému. Z tohoto pohledu stojí též za pozornost osvětlení. V základu je prostor nasvětlen vždy nepřímo plošně světly umístěnými pod sádrokartonem. Sezení může být v těchto velkolepých prostorách doplněno lampami s tlumiči. Nesmíme zapomenout, že interiéru přesto dávají nejvíc světla, tedy i optimismu, dlouhá pásová okna, jež do místností dovolují vnikat životodárnému slunci.

01 vip salónek (vizualizace)
01

<Předch. Dahlší >