klient: pre a.s.
projekt: realizován 2004-2005
Místo stavby:
praha – žižkov
Autoři:
Z.CH.ATELIER, building s.r.o.
rekonstrukce rozvodny pre a.s.
Předmětem studie byl návrh fasády již stávající budovy PRE a.s. v Praze na Žižkově.
Objekt je na pohledově disponovaném místě v pozadí s Riegerovými sady.
Úkolem bylo společně s klientem vybrat nejracionálnější a nejestetičtější řešení pro budovu rozvodny, která má dvě základní hmoty a to budovu A (administrativní) a budovu B (část transformátorová).
Zcela razantní přístup investora dovolil vzniknout materiálově i barevně vyvážené kompozici. Pronikavé antracitové kovové budovy administrativy a zadního traktu s kombinací cembonitových panelů a omítky v barevných kombinacích „holubí“ šedi.


obraz1.jpg obraz1.gif
obraz1.jpg obraz1.jpg
01 pohled na vstupní část 02 pohled na část transformátorů
01
02
< Předch. Další >