1 2 3 4 5 6 7 8 9
klient: soukromá osoba
projekt: realizace 2003
Místo stavby:
mostiště
Autoři:
Z.CH.ATELIER
rodinný dům
mostiště
Autorská zpráva Parcela kterou si vybral stavebník má velice příznivou polohu, její okraje tvoří přírodní svah a zabezpečuje, tak přírodní oddělení od okolní zástavby.Dům se jako loďka zakotvil uprostřed, aby nedošlo k zastínění místností tímto valem. Velikost domu byla přizpůsobena finančním možnostem stavebníka. Jednoduchost dispozice vyvažuje hmotovová rozmanitost domku. Přesné rozměry jednotlivých místností, které si stavebník před započetím projektových prací určil byly striktně dodrženy a elegantně bylo zakomponováno i bydlení pro seniory. Hodně diskutovanou otázkou v období vytváření studie byl schodišťový prostor. Ve výsledné fázi návrhu byl změněn a schodiště bylo odděleno od prostoru obývací místnosti, aby v případě využívání pouze patra přízemí nedocházelo k únikům tepla do patra.
Pros-sklením nároží v prvním patře vznikl efekt rozšíření domu do exteriéru. Zprvu byly s tohoto detailu velké obavy, při realizaci se ukázalo, že tato mírná konstrukční nesnáz nahradila mnohokrát radost s tohoto efektu.


05
01 schodiště 02 obývací pokoj 03 předsíň 04 východní pohled 05 západní pohled
04
03

obraz306.jpg
obraz307.jpg
obraz308.jpg
mosti_01.jpg
mosti_03.jpg
mosti_04.jpg
obraz309.jpg
obraz310.jpg
01
02

< Předch.Další >