1 2 3 4 5 6 7 8 9
klient: manželé Hanley
projekt: realizován 2004
Místo stavby:
Radotín
Autoři:
Z.CH.ATELIER
Rekonstrukce rodinného domu v Radotíně
Náročné a přece řešitelné - Při vědomí stavu objektu, potřebám majitelky a jejím finančním možnostem bylo při odborném stavebně technickém průzkumu rozhodnuto - navrženo řešení zachovávající v maximální možné míře stávající konstrukce a zachovalé části stavby. Tvarově došlo ale k velké změně a to k zakomponování zcela neforemného přístavku do kompozice. Je zde zopakován sklon střechy a o něco snížen, aby korespondoval s frontou domů, které se linou kolem cesty dolů.
Funkci přízemí jsme ponechali v původním stavu - ale rozvolnili ji co se týče dispozice, kotelnu jsem použily pro poměrně velkou kuchyň a dovolili si propojit jídelnu a obývací prostor s malou útulnou zahradou. Velikost staré kotelny by nebyla stejně využita, protože objekt bude vytápěn plynovým kotlem, nikoli původním nevyhovujícím na pevná paliva. Protože ostatní patra jsou napojena na dispozici schodištěm, našli jsme tu také místo pro menší sociálku.
Podkrovní prostor, který se využíval pouze jako sklad nepotřebných věcí, slouží nyní jako velká ložnice rodičů s koupelnou a dvěma vikýři.
04
původní 01 obývací pokoj 02 kuchyň 03 schodišťový prostor stávající 04 obývací pokoj 05 kuchyň 06 schodišťový prostor 07 exterier původní 08 exterier stávající
02
obraz340.jpg
03
obraz341.jpg
obraz342.jpg
obraz344.jpg
obraz345.jpg
obraz346.jpg
obraz347.jpg
05
06
07
08
01
<Předch. Další >