Najít tvarově přijatelnou variantu s dispozičně upravenou pro mladého člověka, bylo zadání majitele domku z počátku minulého století. Dvě varianty architektonického návrhu měli prokázat, jak potřebné bylo se zabývat komplexně celým domem, nejen minimálními dispozičními změnami.
Vnitřní prostor má po rekonstrukci minimálně členění. V přízemí vznikla společenská místnost s kuchyní a jídelnou a rozšířila se o zimní zahradu zastíněnou jemným rastrem dřevených lamel, které v druhém patře vytvářejí zábradlí pro terasu. K propojení s venkovním prostředím v tomto patře vznikla terasa, která řeší výškově nevýhodné položení pater vůči terénu.
Střecha se stala prostorem pro ložnici s velkými arkýřovými okny a teráskou nad stávající přístavbou. Změkčení strohého rázu objektu dochází použitím jemných šedových stěn ze dřeva a odlehčení konstrukce vstupní haly velkými prosklenými plochami.


obraz275.jpg
obraz276.jpg
02 jihozápadní pohled (vizualizace) 03 pohled od místní komunikace (vizualizace)
Zuzana Charvátová
< Předch. Další >